Новини, Читателски, Шарен свят

Шосето около Портата на Самоков отново създава неудобства

„Здравейте! Вече повече от седмица има проблем с преминаването на хиляди превозни средства по една от главните пътни артерии в града /да не говорим, че става въпрос за входа на Самоков/”, написа в страницата на „Приятел” във фейсбук Ивета Станкова. Ставаше въпрос за състоянието на ул. „Македония” при изхода на града ни по пътя за Дупница в петък, на 20 февруари. Младата ни съгражданка приложи и снимка като доказателство на изразеното си становище.
Благодарим за сигнала на Ивета. Наистина преминаването през този участък, в близост до поставената през м. г. Порта на Самоков, е доста затруднено от неизчистени снежно-ледени коловози и бабуни. Принципно в посочената част на ул. „Македония” би трябвало да могат да се разминат дори и 4 автомобила едновременно, а в период от няколко дни трудно там можеха да се разминат дори и само две моторни превозни средства.
Вестникът и друг път е поставял въпроса за създаваните неудобства на шофьори, пътници, мотоциклетисти, колоездачи и пешеходци в тази отсечка – неведнъж пътното платно там се наводнява след обилни валежи вследствие на недобро нивелиране и липса на отводнителни шахти.
В сегашното си състояние северната част от платното на входната пътна артерия на града ни откъм Дупница в продължение на десетки метри просто не се използва по предназначение. Наистина е крайно време да се извърши ремонт в този невралгичен участък, преди да се е стигнало там, не дай Боже, до сериозни инциденти.

Leave a Reply