Новини, Шарен свят

Ще местят катастрофиралите коли от центъра

Отклик

Областно хранилище за веществени доказателства, събрани от полицията, ще се изгражда на територията на бившето поделение в Горна Малина, съобщи в края на декември в Самоков директорът на Областната дирекция “Полиция” комисар Николай Николов.
Тогава и пространството около Районното управление на полицията в Самоков ще бъде почистено от складираните сега там катастрофирали автомобили.
Намерението е и косвен отговор на неколкократните публикации в “Приятел” /последната по тази тема – “Няма откъде да мине човек…”, бр. 88 от 29 ноември 2011 г./ за нелицеприятния вид на тази централна част от града ни, където изложените на видно място изпотрошени ламарини от една страна стресират минувачите, а от друга – силно загрозяват градската среда. Освен това изпочупените автомобили заемат паркоместа, които и без това не достигат в тази зона на Самоков.
Стана ясно, че в момента МВР преговаря с военното министерство за предоставяне безвъзмездно на базата в Горна Малина за нуждите на полицейското разследване. Когато хранилището-склад бъде готово, там ще бъдат преместени и съхранявани веществените доказателства от районните управления не само от Самоков, но и от цялата Софийска област.

Leave a Reply