Новини, Шарен свят

Ще подобряват обслужването на граждани с имоти край язовира

Областните управители на София и Софийска област ще бистрят проблем с вече дългогодишна давност. Казусът е свързан с приетия преди 7 години общ устройствен план на Столична община, който не изяснява напълно как ще се извършва административното обслужване на някои територии /главно в зоните около яз. „Искър”, където са землищата на бившите села Шишманово, Калково и Горни Пасарел/ и как ще става разпореждането с имоти в тях.
С новия план границите на Столична община се простират почти до землището на Злокучане – само на няколко километра от Самоков. Партидите на собствениците на имоти – данъчни и нотариални документи, скици и др. се намират в Община Самоков, а на практика обслужването по отношение на издаването на скици и разпоредителните сделки с имоти трябва да бъде извършвано от Община Панчарево. Това поражда редица неудобства за гражданите.
До решението с въпроса да се занимават областните управители се стигна след среща на кмета на Самоковска община Владимир Георгиев с министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов. В срещата участваха и главният архитект на Общината арх. Надежда Клинчева, главният инженер инж. Юри Бодуров и директорката на дирекция „Териториално-селищно устройство и европейски програми” инж. Евелина Перфанова.

Leave a Reply