Ще ремонтират и Дервена

От Агенция „Пътна инфраструктура“ е изпратено писмо до Областното пътно управление с нареждане да се ремонтира и участъкът в местността Дервена /4-те километра от Клисура до границата с Кюстендилска област/, който е част от шосето Самоков – Дупница.
Както е известно, основният ремонт на намиращия се в крайно лошо състояние път до Дупница започна след дълго отлагане през миналата година. В проекта първоначално не бе предвидена за поправка отсечката през Дервена. Протестното писмо във връзка с това на кметовете на Самоков, Сапарева баня и Дупница до министър-председателя, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ сега получи като цяло удовлетворителен отговор. Остава обещанието да се изпълни.
В сегашното писмо на Агенция „Пътна инфраструктура“ все пак не се говори за трета лента и разширение на пътя в Дервена, каквато разработка има, но поне е предвидено да се направи нова настилка на съществуващото шосе, да се оформи банкетът, да се монтират нови мантинели и да се осигури пътна маркировка.
Дервена е най-критичната отсечка на цялото трасе, тъй като е с голям наклон и изключително амортизирана асфалтова настилка вследствие на почти непрекъснатото й обливане с вода от планинския скат.
В момента в самоковския участък се работи главно по отводняване на трасето, оформяне на канавките и на подходите към черните пътища.
Срокът на договора за ремонта на пътя Самоков – Дупница изтича в началото на август. Ремонтът на участъка Дервена пък трябва да приключи до 30 септември.
Цялото шосе е изключително натоварено, тъй като освен всичко друго е и пряка връзка между магистралите „Струма“ и „Тракия“. Поради лошото му състояние, изпълнен с кръпки и многобройни огромни дупки, пътят бе истинско препятствие за шофьорите, а често там ставаха и катастрофи дори с фатален изход.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*