Новини, Шарен свят

Ще се асфалтира ул. „Цар Борис ІІІ” от кръговото при стадиона до хотел „Бистрица”

Предстои да се асфалтира участъкът от ул. „Цар Борис ІІІ” от кръговото кръстовище при входа за стадиона до моста на р. Бистрица при едноименния хотел. Така цялото 4-километрово трасе за Боровец в рамките на града ни – от околовръстния път при фирма „Слатина” до изхода на града по пътя за курорта, ще бъде изцяло преасфалтирано. До момента е завършена основната част от отсечката – от входа за града на софийския път до началото на Туристическата градина.
Довършени са вече и голяма част от предвидените за асфалтиране улици в Самоков и селата от района. Предстои асфалтирането на улица в Долни Окол. Асфалтират се и тротоари в Боровец – между хотелите „Самоков” и „Рила”. Ще бъде завършен и тротоарът между началната станция на Кабинковата въжена линия и сградата на БЧК /Планинската спасителна служба/ в курорта.
Цялата дейност се извършва в изпълнение на подписания през юни т. г. договор между Общината и фирма „Бекастрой”. Договорът е със срок на действие година и половина, но от фирмата междувременно обещаха да приключат поръчката предсрочно. Тази есен ще се работи докато климатичните условия позволяват.
Договорът е на стойност около 2.8 млн. лв. До момента фирмата е усвоила към 2 млн. лв.

Leave a Reply