Здраве, Новини

Ще се развиват урологията и гастроентерологията в болницата

„В болницата ще се работи за развитие на урологията в Хирургично отделение и гастроентерологията във Вътрешно отделение“, изтъкна на 4 май д-р Красимира Ковачка. Досегашният управител на „МБАЛ-Самоков“ е единственият кандидат за следващия управленски мандат.
В понеделник се състоя третият етап на обявения конкурс, в който комисията проведе събеседване с д-р Ковачка, посветено на Националния рамков договор, възможностите на общинските болници, перспективите на общинското здравеопазване и за решаването на кадровите проблеми, акредитацията и финансирането на лечебните заведения.
Д-р Кр. Ковачка изтъкна, че е особено важно да се запази стабилното финансово състояние на болницата, както и да се осигуряват средства за мотивиране на персонала, за задържане на кадрите и привличане на нови специалисти. В програмата си кандидатът за управител предвижда самоковската болница да се развива и като база за обучение. И в момента в „МБАЛ-Самоков“ има трима специализанти в Хирургично отделение, един – във Вътрешно отделение и др. Планира се да продължи усилено и работата за подобряване на материалната база.
Комисията, която провежда конкурса, се оглавява от секретаря на Общината Ангелина Вангелова; секретар е директорът на дирекция инж. Бранимира Бодурова, а членове – представител на Регионалната здравна инспекция, д-р Ивалина Трендафилова и общинският съветник Ангел Немов.
Предстои комисията да излезе с решение за избор на новия управител на лечебното заведение.  

Leave a Reply