Юноша на БК „Рилски спортист” стана доброволец в БЧК

Центърът на втория отбор на „Рилски спортист” Боян Боянов показа, че освен добър спортист е и отговорен човек. 18-годишният талант се включи в поредната акция на Българския червен кръст за разнасяне на хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби и уязвими хора по домовете им в София.
„Добрината се изразява в искрена помощ. Тя е готова да направи чудо и, в момент на отчаяние, да върне надеждата, да дари светлина във всеки дом, без която животът е тъмен и мрачен”, сподели Боянов в профила си във фейсбук. „Според мен трябва да се правят добрини и да се влага много труд, защото доброто ще се върне, и защото така е редно – да помагаш на хората, които са в неравностойно положение. Бъдете здрави”, завърши младокът.
Близо 200-сантиметровият исполин е дългогодишен член на Младежката организация на БЧК в столицата и винаги, когато има възможност, се включва в подобни благородни каузи.
Иначе Боянов е част от школата на „Рилски спортист” от 2017 г., а преди това е играл за „Славия” и „Левски”. Той е и бивш национален състезател при юношите до 16 г. В досегашните 12 срещи през сезона за дублиращия отбор на „Рилски” в „А” група Боян записа средно по 9 точки, 4 борби и 1 асистенция на мач.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*