Баскетбол, Новини, Спорт

“Ямбол” сложи шокиращ край на победната серия на “Рилски” след разгром в Самоков

Снимка: Пламен Лобутов

Рилски спортист” допусна шокираща загуба в днешното си домакинство на предпоследния в Националната баскетболна лига “Ямбол” със 76:90 и прекъсна серията си от 6 последователни успеха в първенството.
Двубоят попадаше в графата “задължителни” за самоковци, които обаче така и не доказаха на практика, че заслужават повече двете точки. Ямболии, подкрепяни от 20-членна агитка, влязоха уверено в мача и още от неговото начало дръпнаха в резултата. Напук на очакванията за обрат гостите постепенно увеличаваха аванса си и достигнаха до съкрушителна преднина от 27 пункта на полувремето! Възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров успяха да намалят преднината на “Ямбол”, но слабата ефективност в стрелбата и шокиращо слабото представяне в защита не им позволиха да се доближат в точково отношение до противниковия тим дори и за миг.
Моментни проблясъци в срещата имаха американците Ди Джей Шелтън и Еван Бруинсма, завършили със сходни показатели от 22 точки и 11 борби и 20 пункта и 10 борби.
В следващия кръг нашите момчета ще имат възможност за поправка при домакинството си на друг състав, намиращ се зад тях в класирането на НБЛ – “Спартак” /Плевен/. Мачът е насрочен за събота, 25 март, от 18 ч.
“Рилски спортист”: Шелтън 22, Бруинсма 20, Бозов 13, Иванов 4, Стоянов 3 /Георгиев 9, Франсис 5, Уудс, Секулов, Вутев/.

Leave a Reply