Яна Василева представи в Самоков „Зарядно от спомени“

Новия си сборник с разкази „Зарядно от спомени“ представи на 24 април в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“ Яна Василева-Цури.
Разказите са по действителни преживелици, независимо че някои от тях звучат почти невероятно. Спомените за интересни и любопитни случки, за поучителни истории с любими хора наистина зареждат, създават оптимистично настроение и нагласа да се наслаждаваш на хубавото в живота, но и да се бориш за него.
Освен емоционални спомени Яна прочете и свои избрани стихове, които също предизвикаха овациите на присъстващите.
Оригиналното представяне бе съпроводено и със снимки и видеоклипове, отразяващи душевността на писателката и на нейни близки и приятели. Авторката изненада приятно и със своеобразна томбола с подбрани сентенции всеки от публиката.

Мисли за житейското и творческо развитие на Яна сподели председателят на Сдружението на писателите в Самоков Христо Христов. Поетесата Райна Бакрачева и гл. библиотекар Албена Ихтиманска също приветстваха сърдечно авторката. Тя получи много още добри думи, цветя и усмивки, а след това раздаде с удоволствие автографи на своите почитатели.
Самоковка по рождение, Яна от няколко години живее и твори в Благоевград, но продължава връзката си с родния град.
Магистър е по психология. Автор е и на стихосбирките „Порив“, „Стихове без име“ и „В дома на времето“, на детските книжки „Усмивката на Леа“ и „Леа + Перла“, както и на романите „Неизгубена, ненамерена“ и „Животът е жена“. Член е на Съюза на свободните писатели, на литературен клуб в Благоевград и на самоковското сдружение на писателите. Влюбена в танците, тя е и инструктор по зумба. Майка е на две момичета, по-голямото от които – Леана, вече има награди от национални литературни конкурси.

С премиерата на „Зарядно от спомени“ бе сложен и финалът на тазгодишната кампания „Маратон на четенето“ в Самоков.
Новата книга на Яна Василева ще бъде представена на 30 април и в Благоевград.
„Зарядно от спомени“, както и други книги на авторката, можете да намерите в офиса на самоковското издателство „Приятел“.

Можете да харесате