Яна Василева представи новата си стихосбирка

Вълшебно преживяване предколедно ни подариха Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” и младата поетеса Яна Василева на 16 декември в библиотеката. В студената зимна вечер приветливата зала приюти десетки любители на поезията, които бяха щастливи да чуят романтичното въведение в изпълнение на китара от Христо Христов и неговия ученик Енцо и на празничната феерия на зумба танци от състав с ръководител самата Яна Василева.
Христо Христов запозна присъстващите с творческия път на Яна – от дебютната й хайку книжка „Порив” през романа „Неизгубена, ненамерена” до сегашната „Стихове без име” с творби в класическа поетична форма.
„В новата книга са изразени много лични усещания, но и общочовешки проблеми. В много от стиховете читателят може да открие себе си, своите чувства и проблеми. Затова поезията на Яна е трогателна”, посочи Христов.
Авторката направи своя лична изповед за творческата си дейност и обобщи: „Не бива да се оплакваме от липса на време. Когато човек има цел, той се организира и намира време и сили, за да я постигне… Самата аз вярвам в чудеса. Ние, хората, сме едно чудо…”
Елена Цокова поздрави Яна за стихосбирката и изтъкна, че стиховете й са изпълнени с много любов и отразяват една богата душевност. Авторката отговори и на поставените й въпроси.
Гл. библиотекар Албена Ихтиманска, която ръководеше срещата, изрази задоволство от създалата се приятна атмосфера и пожела на авторката здраве, вдъхновение и нови творчески сполуки.
Мнозина от присъстващите на представянето си закупиха книгата и получиха автограф от Яна Василева. Скромен коктейл и късмети с коледно-новогодишни пожелания ознаменуваха края на празничната вечер.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*