Култура, Новини

Яна Василева-Цури издаде нова книга – „Животът е жена”

Новата книга на Яна Василева-Цури „Животът е жена” излезе от печат в първите дни след Нова година. Романът е на съвременна тема. „Тази книга е за личния свят на човека, за силата на собствения избор, за куража да живееш живота такъв, какъвто го жадуваш”, пише в предисловие авторката. Тя и благодари на Моника Василева, Олга Боева, Мира Радева, Таня Василева и Яшар Фуат, вдъхновила я за творческата дейност, а някои от тях и способствали, без сами да знаят, за изграждане на образите на главните героини.
„Как така харесваш даден човек, без да го познаваш. Виждаш го от време навреме и в определена среда. Не знаеш какъв е, когато се ядоса, когато тъжи… Не знаеш има ли приятели, няма ли, какво прави през свободното си време… И въпреки това чувстваш, че можеш да се довериш на този човек повече, отколкото на някого, когото отлично познаваш. И знаеш, че няма да те предаде. Интересно е това чувство. Прилича на влюбване. Но не е. Клони към приятелство, но не съвсем… Усещането, че контактуваш с другия съвсем естествено и по желание, е всичко. Това става, когато разумът и сърцето се обединят. Може би това е процесът им на развитие”, изповядва се сякаш на финала на книгата младата авторка.
Яна Василева-Цури е родена в Самоков. Завършила е „Социални дейности и социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Автор е на стихосбирките „Порив” и „Стихове бе име” и на романа „Неизгубена/Ненамерена”. Има публикации в пресата. Инструктор е по зумба танци. Владее английски и гръцки. Омъжена, с дъщеря.
„Животът е жена” струва 7 лв. Книгата е дело на издателство „Приятел”. Може да я намерите и в редакцията на вестника.

Leave a Reply