Яна Попова стана шампионка по скейтборд, медали за Бианка Тодорова и Кристиян Крумов

Михаил Минков. Снимка: Веселин Деспотов

Три медала спечелиха състезателите на клуб „Бороборд“ от държавното първенство по скейтборд в дисциплината пул, състояло се на 20 юли в Царево.
Яна Попова впечатли съдиите със своите съчетания в „басейна“ и заслужено вдигна шампионската купа при момичетата до 12 г. Съотборничката й Бианка Тодорова също показа завидни умения и се окичи със среброто при 15-годишните. Кристиян Крумов пък заслужи бронзов медал за изпълненията си в категорията на момчетата до 13 г.
Отличното представяне на самоковските скейтбордисти продължи с изявите на Михаил Минков и Симеон Чалъков, които се наредиха на четвърто и пето място при мъжете в конкуренцията на доста по-опитни състезатели. Макар да са още в юношеска възраст, двамата показаха сложни технически трикове и доста креативни линии в трите ръна и впечатлиха съдии и публика.
Останалите ни двама представители в Царево – Георги Чалъков и Иван Ахтаподов, който е син на треньора Христо, завършиха на 5-о и 7-о място при децата до 10 г.
Скейтборд емоции ще обхванат и нашия град в края на седмицата, когато в неделя, на 28 юли, ще се проведе втория кръг от градския шампионат на Самоков. Домакин на емоционалната надпревара в дисциплините стрийт и пул ще бъде скейт зоната в парк „Крайискърец“, а записванията започват още в 9 ч. сутринта. Очаква се около 50 ентусиасти да изпробват уменията си и така да сътворят истински спортен празник в неделя.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*