Новини, Образование

Янка Такева и кметът Георгиев откриха учителски форум в хотел „Арена”

Регионална работна среща и обучение на преподаватели от сферата на основното и средното образование се състоя в понеделник, на 16 декември, в хотелския комплекс „Арена”. Представен бе проектът „Повече часове за Европа в малките населени места с етнически малцинства”.
Водещ бе председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева.
„Вашата община продължава развитието си в сферата на образователната система. Видно е, че в Самоков са създадени добри условия за повишаване на качеството на учебно-възпитателния процес”, обърна се към домакините г-жа Такева. Тя не пропусна да поздрави и Христоско Чамов, директор на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, който преди броени дни спечели националния приз за „Най-добър социален партньор – директор на годината”.

„Учителите са цвета на България и на нашия възрожденски град”, възкликна пък кметът Владимир Георгиев. Градоначалникът изтъкна, че общинската управа работи много ползотворно с регионалните образователни центрове и увери преподавателите, че винаги могат да разчитат на подкрепа. Гостите бяха запознати и със самия хотелски комплекс „Арена”, който наскоро спечели и наградата за „Най-добър градски тризвезден хотел”.
По време на семинара за институциите на Европейския съюз и за взаимоотношенията на ЕС с България говори директорката на Центъра за модернизиране на политики Юлиана Николова. Програмният директор на Европейския институт д-р Борислав Мавров пък се спря на темата „Младите хора и изборите за Европейски парламент 2014 г.”. Правата на гражданите на ЕС бяха разяснени от експерта по европейска интеграция Виктория Баръмова.
По различните въпроси се състояха и полезни дискусии. Всички присъстващи получиха работни и рекламни материали.
Сред просветните дейци бе и Бойка Михайлова, председател на Общинския координационен съвет на СБУ, която наскоро бе избрана и за председател на националната секция на началните учители. Сред участниците бяха още директорите на ПТГ „Никола Вапцаров”, НУ „Д-р Петър Берон” и ЦДГ „Детелина” Георги Велев, Милка Ничева и Илка Динева, както и учители от самоковски училища и детски градини.

Делян Василев

Leave a Reply