Баскетбол, Новини, Спорт

Ясни съперниците на „Рилски” при момичетата и момчетата

Момичетата на „Рилски спортист” извадиха късмет на републиканските финали при 14-годишните. Надпреварата започва на 12 юни, вторник, в столичната зала „Триадица”, като самоковки ще спорят последователно с „Росица” /Поликраище/, „Септември 97”, „Хасково”, „Черно море Одесос” и „Дунав”.
Доста по-оспорвани битки се очертават в другата група, в която на едно място са събрани голяма част от фаворитите: „Левски”, „Шампион 2006”, „Асеновец”, „Монтана”, както и „Доростол” и „Раковски”.
В тежка група обаче попаднаха момчетата на „Рилски” /14 години/ на държавните финали в столицата. Шампионатът, който ще се проведе между 23 и 29 юни в зала „Академик”, отреди съперници на нашите да бъдат „Левски”, „Черно море Евроинс”, „Тунджа” /Ямбол/, домакинът „Академик” и „Етър” /Велико Търново/.
В другия поток сили ще мерят „Дунав”, „Доростол”, „БУБА Баскетбол”, „Шампион 2006”, „Сливен баскет” и „Шумен”.
Школата на „Р. спортист” се слави като една от най-добрите през последните години. Представителите на различните възрастови групи на клуба ни вече спечелиха първите си три отличия през сезона – момчетата до 10 години станаха сребърни медалисти в столицата, а момичетата до 10 години и кадетките /до 16 години/ извоюваха бронзови отличия съответно в Монтана и Ботевград.

Leave a Reply