“Бекастрой” и “Станилов” ще почистват снега през зимата

Фирмите “Станилов” и “Бекастрой” ще отговарят за снегопочистването в общината през предстоящия зимен сезон.
Работниците на “Бекастрой” ще чистят улиците в Самоков и Боровец, основните улици в селата и четвъртокласните пътища за Гуцал и Околите. Според зам.-директора Емил Николов фирмата е готова за зимата. Техниката е подготвена, складирани са необходимите количества пясък и сол за опесъчаване. Самото почистване ще започва при натрупване на снежна покривка над 4-5 см, а опесъчаването – при поледица. Екипите ще работят на смени.
В почистването на снега от тротоари, в пешеходната зона в центъра и на други невралгични места в града ще бъдат ангажирани работниците, наети от Общината по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” в т. нар. аварийни дейности.
Пътищата за Боровец – Долна баня и за София ще се почистват от фирма “Станилов”.
Готовността за предстоящия зимен сезон бе разгледана и на работна среща в града ни на 28 октомври. Инициативата бе на областния управител. Участваха представители на общинската администрация и на фирми и ведомства, ангажирани със зимната подготовка в общината.
Представители на “Станилов”, “Бекастрой”, както и на “ВиК”, Районната служба за пожарна безопасност и “МБАЛ-Самоков” обясниха какви мерки вземат, за да посрещнат готови предстоящия тежък зимен сезон. Стана ясно, че за всички учебни заведения на територията на общината са осигурени медицинско обслужване, транспорт и достатъчно гориво. Предстои да се уточнят фирмите, които ще почистват улиците в отделните села.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*