Новини, Политика

“Бъдеще за Самоков” предлага 4 кандидат-кмета за селата

Общо 8 заявления за регистрация на кандидати за кметове на села са внесени до 8 септември в Общинската избирателна комисия.
Инициативни комитети предлагат Марияна Дренска и Иван Шейнов за кмет на Доспей, Силвана Лобутова за кмет на Широки дол и Бойчо Шуманов за кмет на Говедарци. Все още се проверяват някои от списъците на подкрепящите ги избиратели.
От коалиция „Бъдеще за Самоков” /СДС, БЗНС и БСДП/ са внесени също 4 заявления за регистрация на селски управници. Коалицията издига кандидатурите за кметове на Надка Крамарска /Продановци/, Сашо Янакиев /Говедарци/, Георги Атанасов /Райово/ и Иван Димов /Доспей/.
От комисията съобщиха, че общо избирателните секции в общината ще бъдат 64, като една от тях ще бъде мобилна – за обслужване по домовете.
Секционните комисии, които отчитат гласуването на повече от 500 избиратели, ще бъдат от 9 члена. При брой на гласоподавателите от 250 до 500 комисията ще се състои от 7 члена. При най-малобройните секции пък участниците в комисиите ще бъдат петима.

Leave a Reply