Новини

“Рено” с подпийнал водач се блъсна в паркиран “Мерцедес”

Лек автомобил “Рено 19” с водач 21-годишен самоковец се е ударил в паркиран “Мерцедес”. При произшествието няма пострадали. Инцидентът станал на 7 декември на ул. “Подридна”. Френската кола се е движела с несъобразена с пътните условия скорост по улицата. Установено е, че водачът й е имал 1,99 промила алкохол в издишвания въздух. На шофьора е взета и кръвна проба.

х х х

С 1,79 промила алкохол се е “отличил” 57-годишен самоковец, водач на “Опел Корса”. Мъжът бил спрян за проверка на 10 декември. Отказал е да даде кръв за химическа експертиза.

х х х

У 48-годишен водач на лек автомобил “Нисан” от Костенец са били открити 1,29 промила алкохол. Шофьорът бил проверен в Боровец на 7 декември. Взета му е и кръвна проба.

х х х

Автомобил с нередовни регистрационни табели е бил открит на 10 декември в Ковачевци. Колата – “Фолксваген Поло”, била управлявана от 28-годишен жител на селото. При проверката било установено, че регистрационните табели на возилото отговарят на лек автомобил “ВАЗ”, собственост на самоковец. Водачът на немската кола е бил задържан в РУП-Самоков за 24 часа.
По всички случаи са образувани досъдебни производства. Уведомена е и Районната прокуратура, уточниха в понеделник, на 12 декември, от полицията в града ни.

Leave a Reply