Новини, Политика

“Самоковци за Самоков” ще даряват възнагражденията си

Заплатата на кмета да бъде 1462 лв., гласуваха на 17 ноември общинските съветници.
Кметовете на села с население над 500 жители ще получават по 550 лв. месечно, а управниците на по-малките села – по 500 лв.
Председателката на Общинския съвет ще работи по 4 часа на ден – в сряда от 13,30 до 17,30 ч., а в останалите дни – от 8,30 до 12,30 ч. Месечното й възнаграждение ще възлиза на 650 лв.
За участието си в работата на сесиите общинските съветници ще вземат по 10 % от възнаграждението на кмета. Председателите на постоянни комисии ще получават по 6 %, а членовете на комисиите – по 5 % от въпросното възнаграждение. Отделно ще се заплаща участието на съветниците в комисии при търгове и конкурси.
При всички случаи средствата, които ще получават общинарите, не трябва да надхвърлят 60 % от средната месечна заплата на служителите в общинската администрация.
От името на “Самоковци за Самоков” Стоян Пашов декларира, че общинските съветници от сдружението държат на предизборното си обещание и ще даряват полагащите им се пари за обществено полезни цели. Съветници от името на “Самоковци за Самоков” са инж. Петър Георгиев, Стоян Пашов, Розалина Вълкова, д-р Димитър Панев и инж. Пламен Ангелов.

Leave a Reply