„Арена Самоков” приема турнира за Купата на България

Играем с “Черно море” на четвъртфинал

„Рилски спортист” ще е домакин на финалната осмица в турнира за купата на България при мъжете. Това стана ясно след изтичането на срока за кандидатстване за домакинство във Федерацията по баскетбол.
Офертата на самоковския клуб бе единствената, постъпила в централата, и според наредбата за провеждане на турнира тя бе одобрена начаса. Предвидените дати за двубоите във финалната осмица са между 16 и 19 февруари /четвъртък, петък, събота, неделя/.
„От Самоков винаги са изявявали желание за домакинство на надпреварата, но в последните години имаше по-добри оферти от тяхната. Смятам, че финалната осмица е едно прекрасно събитие за този наистина баскетболен град”, доволен бе след избора на града-домакин президентът на федерацията Георги Глушков.
От ръководството на БК „Рилски спортист” също останаха доволни, тъй като освен спечелен авторитет, тимът ще има по-големи шансове за първите места в качеството си на домакин на турнира. На върха на щастието са и привържениците на баскетбола в града ни, които в продължение на четири дни ще имат щастието да проследят на живо изявите на най-добрите 8 тима в Националната баскетболна лига.
Лидерът в първенството при жените „Дунав” пък получи правото да организира финалите на женската надпревара. Русенският клуб също бе единствен кандидат, подал заявка да приеме турнира.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*