Новини, Спорт, Футбол

„Гранит” показа обновения стадион /снимки/

Тимът на „Гранит” /Широки дол/, който е част от четвъртото ниво на футбола у нас – Източната „А” ОФГ, показа новостите на клубната си база.
Отскоро футболистите на отбора се гордеят с чисто нови съблекални, на които дори състави от „В” и „Б” група биха завидели. Помещенията са просторни, с нов теракот. Двете бани – домакинската и за гости, са изцяло реновирани. Поставени са душове, монтирани са бойлери, обновено е и тоалетното помещение.
Прокаран е нов водопровод, с помощта на който цялата административна сграда се захранва безпроблемно с вода. Покривът на сградата пък е изцяло облепен с воалит и повече течове не се очакват.
Целият стадион е опасан с 1,5-метрова желязна ограда, която да предпазва съоръжението от външни лица и животни. На централната трибуна са поставени дървени пейки, ронещият се бетон вече е в историята.
На входа на стадиона са монтирани масивни врати, а емблемата на ст. „Корията” е поставена на най-видно място.
„Благодарни сме на Общината за отделените средства за обновяването на базата. Дотук са изразходвани към 15 хил. лв., което не е малка сума за клуб от четвърта дивизия”, доволен бе капитанът и председател на клуба Пламен Кривошиев. Бившият играч на „Рилски спортист” допълни, че заедно с колегите си ще довършат сами поставянето на скамейки на отборите и някои други неща.
На новото игрище “Гранит” извъртя боево равенство 1:1 с един от най-стойностните състави в групата – „Звездец” /Горна Малина/. Голът за домакините реализира Евгени Иванов-Гената през втората част. Стражът на широкодолци Владимир Караджинов пази като лъв, спасявайки на два пъти вратата си от сигурни попадения.
На 5 май пък домакините загубиха на новия стадион от лидера в групата – “Мирково” с 1:5 /гол за “Гранит” на Васил Тончев/. Играчите се зарекоха при следващото си домакинство непременно да победят…

no images were found

Leave a Reply