Новини, Спорт

„Лукойл Академик” грабна Купата в „Арена Самоков”

Снимка: Ивайло Андреев

„Лукойл Академик” е новият стар носител на Купата на България. Тимът от Правец надигра с 83:81 столичния „Левски” във финала на надпреварата и не позволи на „сините” да го детронират. Вълнуващият сблъсък в „Арена Самоков” на 18 февруари бе проследен на живо от цялото ръководство на баскетболната федерация и от много ВИП гости.
Двата състава на няколко пъти си сменяха водачеството, но накрая късметът бе на страната на „студентите”, които благодарение най-вече на лидера си Брандън Хийт /завършил срещата с 31 точки и избран впоследствие за най-добър играч на турнира/ стигнаха до успеха.
За „сините” пък остана утехата от доброто им представяне и хубавите победи над „Балкан” и „Черно море”.
В спора за третото място предния ден тимът от Варна надигра със 74:70 достойния си опонент „Ямбол”. В крайна сметка домакинът „Рилски спортист” завърши на не особено престижната седма позиция.
Комплименти за клуба ни все пак имаше и те дойдоха от Българската федерация по баскетбол, чието ръководство остана очаровано от организацията на турнира. Похвали не спестиха и многобройните гости, а и самите състезатели и техните водачи и треньори. Те споделиха, че БК „Рилски спортист” и Община Самоков са се справили по безупречен начин със задълженията си в четирите дни на авторитетната надпревара.

Leave a Reply