„Рилски” приема „Левски” днес

„Рилски спортист” приема „Левски” в дербито на фаталния 13-и кръг в Националната баскетболна лига. Двубоят е на 7 януари, събота, от 17.30 ч. в „Арена Самоков”.
За трети сезон поред първият мач в Самоков след Нова година е между нашите и „сините”. Активът на тима ни в тези срещи е една победа /91:71 през 2009 г./ и една загуба /70:73/ – през 2010 г.
Във временното класиране двата състава са един до друг. Столичани са втори с 22 точки, а „Р. спортист” е трети с 19 т.
Възпитаниците на Росен Барчовски имат нагласата да започнат годината с успех и по този начин да се реваншират на верните си привърженици за поражението с 83:91 от „Спартак” в Плевен по Коледа. Преди този мач самоковци победиха като домакини “Балкан” със 77:75.
„Левски” също ще гони победата. Гостите пристигат в пълен състав, на линия вече и излекуваният център Стефан Георгиев-Торо. В редиците на софиянци личат и имената на Аарън Харпър, Маркъс Хол, Хрисимир Димитров, Йордан Бозов, Васил Евтимов.
Броени дни преди дербито Управителният съвет на федерацията удължи договора на националния селекционер Росен Барчовски с 1 година. В контракта е включена клауза и за още 1 година. Барчовски ще води успоредно и „Рилски”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*