„Рилски” се включва в Младежката лига

БК „Рилски спортист” е един от 10-те отбора, които подадоха заявка за участие в Младежката лига през новия сезон. Първенството започва на 15 октомври, събота, като съставите са разделени в две групи. В група „А” са тимовете на „Левски”, „Ахил”, „Овергаз”, „Лукойл Академик” и „Шампион 2006”. Съперници в група „В” пък са „Рилски спортист”, „Черно море”, „Ямбол”, „Черноморец” и „Академик” /Пд/.
В първия си мач за сезона – на 29 октомври, нашите са домакини на „Академик”. Следва гостуване на „Черно море” на 3 декември и домакинство на „Ямбол” на 10 декември. Останалите двубои са в началото на следващата година.
„Целта ни през новия сезон е място в челото. Все пак с годините доказахме силата на самоковската баскетболна школа. Основен съперник ще ни бъде миналогодишният победител „Черно море”, споделиха от щаба на самоковци.
След края на груповата фаза шампионатът продължава с четвъртфинали, като класираните на последно място в групите отпадат от борбата за разпределение на медалите.
Състав на „Рилски спортист”: Александър Герин, Васил Фурнаджиев, Даниел Атанасов, Даниел Христов, Дарин Иванов, Денис Иванов, Димитър Вардаров, Димитър Морунов, Иван Ценов, Красимир Георгиев, Любомир Киров, Марио Караилиев, Радослав Кичев, Станислав Ваклинов, Тихомир Атанасов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*