Новини, Спорт

„Рилски” стартира подготовка с 5-има нови

Стоян Доспевски представя отбора на самоковската публика

С петима нови играчи, нов треньор, мултимедийна презентация и 200 свои верни привърженици „Рилски спортист” стартира подготовката си за новия сезон на 27 август. Заниманието в „Арена Самоков” бе водено от наставника Росен Барчовски, който в предишните дни бе ангажиран с подготовката на националите за „Евро 2011” в Литва.
Наетият специално за случая водещ Стоян Доспевски канеше един по един състезателите, а публиката избухваше в аплодисменти при вида на любимците си. Логично най-много овации предизвика появата на завърналия се в отбора сърбин Бранко Миркович.
Тема № 1 сред запалянковците обаче бе акостирането на младата надежда на българския баскетбол Христо Захариев в тима. 21-годишният гард за последно носеше екипа на „Черноморец” /Бургас/, където бе водещ реализатор.
Другите трима нови играчи са привлеченият от „Левски” Асен Великов, сръбският център Филип Вукосавлевич и хърватинът Анте Билобърк. 206-сантиметровият Вукосавлевич идва от кипърския АЕК /Ларнака/, а Билобърк е играл в кариерата си за отбори като „КК Сплит” и „Апоел” /Галил Елион/.
Доскорошният капитан на „Рилски”Александър Груев пък на 99 % напуска клуба. Това довери изпълнителният директор Борислав Чилингиров. „Още преди 20 дни се разбрахме със Сашо да ми се обади и да каже дали остава в Самоков. Той не спази обещанието си, което означава, че няма намерение да остава при нас”, призна юристът.
Така през новия сезон капитанската лента отива у Богдан Боев, който ще започне своя пети сезон с бялата фланелка.
Новият помощник на Росен Барчовски пък е 23-годишният Васил Христов. Младокът през лятото бе асистент в националния отбор за младежи до 20 години, а успоредно с това отговаряше за 12-годишните таланти от школата на „Лукойл Академик”.

Leave a Reply