Новини, Спорт

„Рилски” урежда сърбин, отпрати Мароевич

Мароевич няма да бъде част от "Рилецо" през следващия сезон

Трети сърбин подсилва „Рилски спортист”. След завръщането на Бранко Миркович и привлечения през лятото Филип Вукосавлевич, клубът ни е на път да си осигури услугите и на 208-сантиметровия исполин Джордже Йованович. Той играе на позиция „център” и е гласен за заместник на напусналия изненадващо отбора Драгомир Мароевич.
Йованович има богата визитка, през годините е играл за куп стойностни европейски тимове. Черногорецът Мароевич пък бе неизменна част от състава ни през последните два сезона, като редуваше силни с посредствени изяви.
От началото на подготовката гигантът не се представяше на високо равнище, като в четирите контролни срещи на отбора записа средно по 2,8 точки и 1,8 борби. През миналия сезон пък Драго взе участие в 55 мача на тима с КПД от 6,3 точки и 4,1 овладени топки.
Мароевич ще опита късмета си в съседна Македония, където ще изкара проби в шампиона на Балканската лига от последния сезон – „Фени Индустри” /Кавадарци/.
„Освободихме Мароевич, защото в подготовката не показа някакво израстване. Затова и се спряхме на Йованович, който е доста опитен, на 30 години е. В момента преговаряме с агента му, дано да се споразумеем и да подпише договор в близките дни”, разясни ситуацията старши треньорът на „Рилски спортист” Росен Барчовски.

Leave a Reply