Атлетика, Новини, Спорт

„Рилски атлет” с 10 участници на държавното в Добрич

Лека атлетика

Истинска инвазия на състезатели на самоковския клуб „Рилски атлет” се очаква на предстоящото от 8 до 11 февруари републиканско първенство по лека атлетика в Добрич. Шампионатът трябваше да се състои в столичната зала „Фестивална”, но заради ремонт на залата бе преместен в столицата на Добруджа.
При девойките до 16 години клубът ни ще бъде представен от Веселина Алинска и Симона Терзийска /на 400 и 800 м/, от Миглена Петрова /60 и 200 м/ и Каролина Аджова, Елен Благоева, Габриела Миланова, Алекс Андреева и Симона Благоева – в трибоя /60 м бягане, скок дължина и 600 м гладко бягане/.
Ивана Аджова и Даймънд Войнов пък при девойките и юношите младша възраст ще се включат съответно на 400 и 800 м и на 800 и 1500 м.
„Условията за подготовка не бяха много добри, но тренировъчният процес не е спирал нито за миг. Въпреки студа състезателите бяха много старателни в упражненията в спортната зала на ст. „Искър”. Това ми дава основание да вярвам, че ни очакват добри резултати”, оптимист бе в навечерието на първенството секретарят на „Рилски атлет” Костадин Чифлиджанов.

Leave a Reply