Новини, Спорт

„Рилски” гони последния влак в Балканската лига

Баскетбол

„Рилски спортист” ще спасява сезона с победа над македонския КК „Торус” в Балканската лига днес, вторник, 21 февруари. Двубоят започва от 17,45 ч. в „Арена Самоков”. Нашите момчета нямат друга алтернатива освен преследването на 2-те точки. Самоковци наредиха пет поредни поражения в последния месец и е наистина време да се реваншират.
След загубата от „Черно море” за Купата наставникът Росен Барчовски заяви, че е открил причините за натрупалите се загуби и декларира, че тимът му има сили и възможност да надиграе македонския си противник.
„Имаме по два-три дни между мачовете и за това време не може да се правят кой знае какви тактически промени. Нещата са изцяло в ръцете на играчите, те трябва да си върнат увереността и позагубеното самочувствие. Всичко е въпрос на психология”, сподели преди битката с „Торус” Барчовски.
Да повдигне духа на бившите си съотборници се опита и доскорошният капитан на тима и любимец на публиката Александър Груев. Сашо си побъбри приятелски с част от играчите и им пожела успех в дуела с отбора от Скопие.
Във временното класиране на група А „Рилски” заема трето място с актив от 12 точки и оставащи две срещи до края. Най-сериозният конкурент на отбора ни – румънският „Тимишоара”, има 1 т. по-малко, но и мач по-малко. При равенство в точките в края предимството ще бъде на страната на румънците, които имат по-добър баланс в преките сблъсъци.
Въпреки негативните резултати в последно време от управата на „Рилски спортист” изразиха надежда, че залата ще се напълни. В последния мач с „Черно море” 1200 запалянковци подкрепяха с всички сили любимците си.

Класиране в групата
1. Галил Гилбоа—-6:1—13
2. Морнар————-5:3—13
3. Р. спортист——–4:4—12
4. Тимишоара——–3:4—10
5. ОКК Белград——-2:5—-9
6. Торус—————–2:5—-9
Заб. За по-нататъшно участие се класират първите три отбора.

Leave a Reply