Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски” по ръба на бръснача в Тел Авив

Още по-гореща атмосфера очаква „Рилски спортист” в зала „Хадар Йосеф” днес

Сгъстеният цикъл от мачове, натрупалата се умора в играчите и голямото напрежение са били основните фактори за тежката загуба на „Рилски спортист” от „Апоел” с 63:84 в Балканската лига. До този извод стигнаха в клуба след погрома във вторник късно вечерта.
Поражението бе първо за нашите след 7 поредни победи на двата фронта – в първенството и в лигата.
Двубоят в израелската столица се разви по кошмарен начин за самоковци. Те се сблъскаха със суровата действителност в Обетованата земя още в началните 10 минути, когато губеха с невероятното 6:30! Едва ли и в най-лошите си сънища старшията Росен Барчовски си е представял, че момчетата му ще отбележат едва 6 точки за цяла четвърт.
До почивката тимът ни все пак се посъвзе, но натрупалото се голямо изоставане не позволи на тима ни да мисли за нещо повече от почетна загуба. Освен това и играта на Бранко Миркович не потръгна. Сръбският плеймейкър бе пазен зорко от домакините и силите му стигнаха да отбележи едва 6 точки.
За решителния сблъсък в четвъртък треньорският щаб на „Р. спортист” се очаква да направи някои промени, които да вкарат живец в играчите. Бият ли, нашите момчета ще се класират за финалната четворка на надпреварата за трети път.
Дуелът в зала „Хадар Йосеф” бе изтеглен с два часа и ще започне в 19,00 ч. българско време. Привържениците на „Рилски спортист” отново ще могат да следят на живо любимците си по интернет канала Sportmedia.tv.

Leave a Reply