Новини, Спорт

„Рилски” с трета загуба в Балканската лига, днес играем дерби в Ямбол

Мисията за „Рилски спортист” в Румъния се оказа невъзможна. Самоковци допуснаха трето поражение в Балканската лига на 24 януари, отстъпвайки на местния „Тимишоара” с 69:80. Въпреки загубата обаче момчетата на Росен Барчовски запазиха второто си място в група „А” на надпреварата.
Нашите водеха в резултата близо 30 минути, но в последната четвърт с няколко успешни далечни изстрела домакините си осигуриха успеха. Те превъзхождаха съперника си в основните елементи от играта – стрелбата от средно и далечно разстояние, от линията за наказателни удари, борбата под коша, броя на завършващите подавания. Това не остана незабелязано от темпераментната публика в 300-хилядния румънски град, която не спря да бушува през всичките 40 минути.
За „Рилски” най-деен по традиция бе плеймейкърът Бранко Миркович, който записа на сметката си 16 точки. Резервата Мартин Маринов се включи подобаващо с 13 т. и 5 асистенции, а исполинът Филип Вукосавлевич добави 10 точки и 7 борби.
За победителите Шиме Шпралия реализира 22 пункта, а избраният за играч на мача Бранко Чуич завърши с 21 точки, 10 овладени топки и 6 асистенции.
Веднага след завръщането си играчите на „Рилски” бяха разпуснати в почивка, а от четвъртък започнаха подготовка за неделния тежък сблъсък с „Ямбол” /от 18 ч./ в Националната баскетболна лига.

Leave a Reply