Караме на фарове през цялата година

Моторните превозни средства през цялата година ще се движат с включени фарове и през деня, реши парламентът след като депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Закона за движение по пътищата.
Според измененията през деня моторните превозни средства трябва да се движат с включени дневни светлини или с къси светлини. В момента такова задължение има само за периода от 1 ноември до 1 март.
Част от депутатите гласуваха против, като се обосноваха с това, че по този начин се причиняват единствено допълнителни главоболия за гражданите. Освен това, макар и минимално, скача и разходът на гориво, което би било в защита на корпоративни интереси. Изразено бе и голямо съмнение, че новото изискване изобщо ще се спазва.
Тези мнения бяха контрирани с аргумента, че точно в часовете рано сутрин и по здрач стават основната част от катастрофите.
Парламентът прие и текст, с който задължи велосипедистите да ползват светлоотразителна жилетка извън населените места през тъмната част на денонощието и при намалена видимост.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*