Национални награди за Янко Ташев и Общината

Янко Ташев

На церемония в София, организирана от Федерацията по мотоциклетизъм, бе награден възпитаникът на самоковския клуб “Моторспорт Ридо” Янко Ташев – републикански шампион и победител в своя клас в Източноевропейския шампионат. Специален красив плакет заслужи и Община Самоков за приноса си за развитието на мотоциклетния спорт.
След завръщането си от церемонията кметът Владимир Георгиев заяви на 21 декември пред представители на местни медии, че от ръководството на федерацията е изразена готовност през 2012 г. на мотостадион “Ридо” да се проведат кръгове не само от републиканския, а и от Източноевропейския шампионат по мотокрос.
“Искрено се надявам дори и кръг от световното първенство да има скоро при нас, ако подобрим условията съобразно съвременните изисквания. Спортът и туризмът трябва да са приоритет за Самоков. Необходимо е да използваме по-добре природните дадености, спортните бази, да утвърждаваме и Спортното училище. Такива условия малко общини имат и ние трябва да ги използваме по-пълноценно за работа с децата, с младежите и за привличане на туристи в района”, заключи г-н Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours