Баскетбол, Новини, Спорт

10 или 12 тима в Балканската лига през новия сезон

Станаха ясни вариантите с участниците в поредното издание на Балканската лига. През новия състезателен сезон отборите в престижната надпревара ще бъдат 10 или 12, като те ще бъдат разпределени в две групи от по пет или шест тима, в зависимост от броя им.
Редовният сезон ще представлява размяна на домакинства и гостувания, след което ще бъдат обособени Първа осмица и Финална четворка с мачове на разменено гостуване.
Пълният списък с участници ще стане ясен до края на август.
В първите дни на септември ръководството на лигата ще обяви официалната програма за първенството и ще вземе решение за финалите.
Ежегодната предсезонна среща ще се състои на 30 септември в София, а вече е ясно, че новият сезон на Балканската лига ще започне на 14 октомври.
Тази седмица спортният директор на лигата Шай Щрикс ще разговаря с представители на израелския вицешампион “Галил Гилбоа” и румънския “Крайова” относно участието на тези състави през новия сезон.
Сигурни за новия сезон до момента са съставите на “Влазня” /Албания/, “Сигал” и КБ “Пея” /Косово/, “Кожув” и “Куманово” /Македония/, “Рилски спортист”, “Теодо”, “Сутиеска” и “Морнар” /Черна гора/.

Leave a Reply