Други, Новини, Спорт, Шарен свят

10-и юбилеен колопоход до водопада над Овчарци

За десета поредна година читалище „Младост” зарадва самоковските любители на колоезденето с колопоход до водопада Горица, над с. Овчарци.
В неделя, на 28 юли, 30 души – и млади, и по-възрастни – въртяха педалите по маршрута Самоков – Клисура – Сапарева баня – Овчарци – водопада. Тазгодишният поход бе посветен на 10-годишния юбилей на читалището.
По време на похода децата се забавляваха и създадоха нови приятелства, а по-възрастните участници общуваха помежду си, размениха мнения по различни проблеми. Колоездачите имаха удоволствието да наблюдават и красивите гледки, тъй като, пътувайки с автомобил, човек не може толкова обстойно да се любува на околната прекрасна рилска природа.
Самоковски полицаи бдяха неотлъчно за безопасността на колоритната колона до самия край на пробега. Медицински специалист пък се грижеше за здравето на велосипедистите.
По принцип този традиционен колопоход се провежда по-рано, но тази пролет времето не бе подходящо и това отложи проявата за лятото. Иначе велосипедният преход се радва на голям интерес особено сред малчуганите, мнозина от които го очакват с нетърпение и непрекъснато питат кога ще се проведе. Желанието им да пътешестват е толкова силно, че дори предлагат походът да се провежда три пъти годишно!
През годините в традиционната проява са участвали хора с различни професии, деца от спортните клубове, художници, танцьори, хора, занимаващи се с бизнес.
От името на читалището изказвам голяма благодарност на нашите партньори: дружество „Рилски турист” – за осигурения транспорт; РУП-Самоков – за професионалното съдействие при осигуряване на безопасността на колоездачите. Признателни сме и на спонсора Сотир Немов /фирма „Си Комерсиал”/ за осигурените лакомства за участниците.

Иван Шуманов

Leave a Reply