Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

10 медала за самоковските бегачи

Снимка: Пламен Лобутов

На ролбана в двора на СУ „Никола Велчев“ на 1 октомври се състоя първото лятно състезание по ски бягане за купа „Самоков “.
10 медала – 4 златни, 4 сребърни и 2 бронзови, завоюваха възпитаниците на училището и клуба, тренирани от Лиляна Кръстева и Елена Дойнова. На най-високата стълбичка на победителите се качиха Марио Матиканов, Александър Огнянов, Христина Митева и Симеон Огнянов. Със сребро се окичиха Ивана Гирова, Мария Видинова, Божидар Димитров и Петя Стойчева, а бронз заслужиха Максим Велчев и Джесика Уолтън. Четвърти пък се наредиха Дани Чолаков, Елена Дойнова и Симона Ковачка.
В първото лятно издание на надпреварата за традиционната купа участваха над 70 състезатели от всички възрастови групи от клубовете в страната, включително националите, завърнали се от тренировъчен лагер в Белмекен. Състезанието бе финансирано от Общината и „Рилски скиор“.
Емоционален финал направиха най-малките участнички – 5-годишните Ивет Лалова и Ивана Райкова, внучки на Лиляна Кръстева и дъщери на известните състезателки от близкото минало Ива и Инна Кръстеви. Двете момичета бяха зарадвани със специални плакети.
Добрата организация на състезанието бе дело на клуб „Рилски скиор”.

Leave a Reply