Атлетика, Новини, Спорт

10 млн. зрители ще гледат Евро 2014 по крос кънтри в Боровец

Владимир Георгиев, Добромир Карамаринов и Васил Сайменов

Над 10 млн. зрители ще проследят на живо европейското първенство по крос кънтри в Боровец /на Широката поляна/ на 14 декември, неделя, стана ясно на пресконференция в Самоков на 18 ноември.
“Предстоящият шампионат ще бъде най-голямото спортно събитие в атлетиката за тази година, след европейското първенство в Цюрих през лятото. Сам по себе си този факт е повече от красноречив. За Самоков това означава много. Само забележете – предишните два града-домакини бяха Будапеща и Белград, две от значимите столици на Стария континент. На шампионата ще присъстват всички шефове на Европейската атлетика, над 600 състезатели и повече от 1100 служебни лица”, информира шефът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.
Той благодари на Общината, на кметското ръководство и цялата самоковска общественост за ангажираността около предстоящото първенство.
Кметът Владимир Георгиев пък сподели, че проявата в полите на Рила представлява невероятна реклама за Самоков и допълни, че само от домакините зависи какъв ще бъде отзвукът в световен мащаб.
“Обратното броене започна. Съвместно с Федерацията по лека атлетика сме подготвили всичко – трасе, ток, интернет връзки, складови помещения, палатки. Дано турнирът мине безпроблемно и времето да бъде с нас”, пожела Георгиев.
Секретарят на самоковския клуб “Рилски атлет” и старши треньор в клуба Костадин Чифлиджанов пък поясни, че идеалните условия за провеждане на първенство от такъв ранг са температура от минус 5 градуса и 10 сантиметра сняг.
Сред присъстващите на пресконференцията бяха зам.-кметът Васил Сайменов и състезатели на клуб „Рилски атлет”.

Костадин Чифлиджанов

Leave a Reply