Новини, Спорт, Футбол

10 от „Септември” устискаха 1:0 срещу „Рилецо” в Самоков, нашите без гол вече 285 мин.

“Рилски спортист” записа втора поредна загуба у дома. В среща от 16-ия кръг на Югозападната „В” група, играна в неделя, 22 ноември, на ст. “Искър”, самоковци паднаха с 0:1 от летящия в последно време тим на „Септември”. „Оранжевите”, които не знаят що е гол вече 285 минути, все пак запазиха 10-ото си място в подреждането с актив от 17 точки.
Единственият гол в двубоя със септемврийци бе дело на Александър Манолов, който бе точен в 21-ата минута. Манолов бе изведен сам срещу вратаря Красимир Гьорев и въпреки, че последният закачи топката, тя се спря в мрежата му.
Най-добрата възможност за гол пред домакините се откри в 14-ата минута, когато халфът Йоаким Ръсовски изпусна от изгодно положение да матира стража на гостите.
Най-интересното нещо през втората част пък бе изгонването на Николай Дюлгеров от софиянци от елитния арбитър Николай Йорданов. Бившият играч на ЦСКА си заработи два бързи жълти картона за ненужни нарушения в центъра на терена срещу Янко Ангелов и преждевременно се отправи към съблекалните. Дори и в числено намален състав обаче столичани не срещнаха особени трудности на терена и взеха 3-те точки. Те бяха улеснени и от факта, че противникът им не можеше да разчита на цели петима твърди титуляри – защитниците Росен Пътников и Венцислав Димитров, халфовете Виктор Младенов и Никола Бойчев и нападателят Георги Митров-Кеч.
“Рилски спортист”: Гьорев, Гроздин, Гюлеметов /90-С. Митров/, Колев, Крумов, Ангелов, Гемеджиев /72-Йовев/, Додов /58-Кралев/, Ръсовски, Киров, Аджов

Leave a Reply