Новини, Политика, Шарен свят

100 бона от глоби, санкции и неустойки

Сравнително голям приход от глоби, санкции и неустойки – около 100 хил. лв., отчита общинската администрация за изминалото първо полугодие.
В отчета за изпълнението на бюджета за първите 6 месеца на 2012-а се изтъква, че годишният план за приходите е изпълнен 57,5 %. Усвоени са били за периода 41,1 % от предвидените за тази година разходи.
Според запознати положението като цяло е добро. Има изоставане обаче по отношение на приходите от продажба на земя. Тъй като е малък интересът към парцелите в т. нар. ВИП квартал /районът южно от Спортното училище – около “Плажо”/, на сесията на Общинския съвет през май е взето решение цените на местата там да се намалят с 20 %.
Най-високо е изпълнението при местните данъци и такси – около 65 % от годишната задача. Приходите от наеми са в рамките на очакваното. Увеличават се и лихвите по депозитите.
Неданъчните приходи са повече благодарение на възстановените пари във връзка с бедственото положение през зимата.
В последно време приходите според служители намаляват, но това се смята за нормално при започналия летен отпускарски сезон. Надеждите са, че от септември нататък планираните суми ще бъдат събрани.
Логично през летните месеци се увеличават и разходите, тъй като това е времето за строително-ремонтни работи. Предстои да започне и асфалтирането на улици в града и селата.
“Бюджетът се изпълнява нормално, стремим се да правим икономии”, обобщи лаконично зам.-кметът Радослав Стойчев.

Емилия Станоева

Leave a Reply