Новини, Спорт, Футбол

1:1 с дубъла на „Левски” в първата контрола

„Рилски спортист” стартира с равенство контролите в предсезонната си подготовка – 1:1 с дублиращия отбор на „Левски”. Проверката се състоя на игрището с изкуствена настилка на „Герена” в столицата на 24 януари. Нашите показаха стойностна игра, с която задоволиха очакванията на треньорското ръководство.
Резултатът бе открит в 63-ата минута, когато Никола Бойчев стреля към вратата на домакините, топката се отби в ръката на защитник в синьо и реферът посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нае халфът Ивайло Захариев, който бе точен за 0:1.
В 81-ата минута софиянци стигнаха до ремито след нов 11-метров наказателен удар.
Неофициален дебют с оранжевата фланелка направиха дошлите на проби Любомир Десподов, Тихомир Крумов, Спас Спасов и Виктор Младенов, а капитанът Васил Киров не взе участие в мача зарази проблеми в прасеца.
„Като за първа контрола съм удовлетворен от старанието на момчетата. Тимът още не се е стиковал, но си личи желанието у футболистите. Показаха воля и характер и постоянно си помагаха на терена. Дано в следващите срещи нивото се повиши още повече”, сподели след проверката старшията Петър Аджов.
Специалистът разкри и останалите съперници в подготвителния период. На 31 януари /събота/ от 10.30 ч. отборът ни гостува на дубъла на „Славия”. Следват спаринги с „Марек” на 7 февруари, с „Ботев” /Ихтиман/ на 14 февруари и с „Б” отбора на „Левски” на 21 февруари.

Leave a Reply