Атлетика, Други, Зимни спортове, Новини, Образование, Спорт

11 ученици бяха удостоени с общински стипендии

Снимка: архив

Общо 11 стипендии отпусна Общината за новата учебна 2020-2021 година въз основа на постигнати високи успехи от ученици.
Стипендия на името на Константин Фотинов в областта на хуманитарните науки заслужиха Ана-Мария Мирчева от ПТГ „Никола Вапцаров” и Доника Баракова, досегашна ученичка в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Стипендия в сферата на природоматематическите науки на името на акад. Любомир Чакалов ще получават Иван Нейчев от ПТГ „Никола Вапцаров” и Моника Попова от ПГ „Константин Фотинов”.
Христо Димитров от ПГ „Константин Фотинов“ бе удостоен със стипендия за изобразително изкуство на името на Наум Хаджимладенов.
Диана Чаушева от Националното музикално училище „Проф. Любомир Пипков“, Димитър Рогачев от ПГ „Константин Фотинов” и Мартина Дибекова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” пък станаха лауреати на стипендията за музика на името на проф. Васил Стоин.
Стипендията за спортни постижения бе присъдена на лекоатлета Георги Ганджулов от СУ “Отец Паисий”. Като талантливи млади спортисти със стипендия бяха премирани и сноубордистите Яна Попова от СУ “Никола Велчев” и Антоний Антонов от ОУ “Христо Максимов”.
Целта на ежегодно отпусканите стипендии на Общината е да подпомагат и насърчават даровити млади самоковци за постигането на още по-високи успехи в науката, изкуството и спорта.
Стипендиите са по 1000 лв. /с изключения на двете стипендии на подрастващите в областта на зимните спортове, които са по 500 лв./.
Комисия с председател зам.-кметът Люба Кленова е разгледала постъпилите общо 25 заявления и е определила 11-те стипендианти.  

Leave a Reply