Новини, Образование, Туризъм

116 отличници от Софийска област прекараха незабравими дни в Боровец

Общо 116 момичета и момчета от Софийска област прекараха това лято незабравими дни в Боровец, като се докоснаха за пръв път до магията на Рила.
Децата отдъхваха във вила “Горска поляна”, която в началото на лятото бе предоставена за безплатна почивка от областния управител Илиан Тодоров. От предложението му се възползваха млади хора от 9 общини – Антон, Ботевград, Елин Пелин, Етрополе, Костенец, Мирково, Пирдоп, Правец и Челопеч. „Бороспорт“ също стана част от благотворителната инициатива, като предостави на младежите карти за кабинковата въжена линия „Ястребец“.
Почиващите момчета и момичета бяха с отличен и много добър успех от училище и от социално слаби семейства. Младите хора прекарваха по три дни в луксозната обстановка на вилата, запознаха се с православните ценности и пътешестваха из Рила. В програмата им бяха включени посещение на двореца „Царска Бистрица”, занимания по конна езда и плуване, разходки сред природата, игри.
„Много деца се качиха за пръв път в планината и бяха наистина впечатлени. Някои дори за пръв път излязоха от родните си места и за тях това беше невероятно изживяване. Всички са много доволни, условията бяха отлични. Имаше много желаещи да дойдат и изборът беше труден. Сега учениците се връщат отпочинали и мотивирани да учат още повече и да се изявяват”, сподели учителката от Равно поле Валентина Вранчева.
От областната управа обещаха и следващото лято да предоставят на момчетата и момичетата възможността да почиват в „Горска поляна“. От „Бороспорт“ пък добавиха, че пак ще подкрепят инициативата.

Leave a Reply