118 ученици рисуваха „С обич към Самоков и околията“, наградиха първенците

Симеон Иванов, Аделина Стоименова и Веселин Стоянов са големите победители в организирания от Младежкия дом и клубът по тенис на маса „Самоков“ конкурс за детска рисунка на тема „С обич към Самоков и околията“, посветен на Деня на народните будители.
И тримата млади творци са ученици в СУ „Отец Паисий“, където изучават тънкостите на изобразителното изкуство под наставленията на учителката Лалка Чавдарова. Именно от това училище бяха подадени и най-много рисунки за участие в конкурса – общо 49.
Наградите на любителите на четката и платното, осигурени от Даниел и Натали Москови, бяха връчени на тържество в Младежкия дом в събота, 28 октомври, когато купи получиха и първенците от състоялия се по-рано през деня турнир по тенис на маса.
Поощрителни награди заслужиха учениците от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ Боби Занев и Яна Георгиева с учител Елена Гривева, както и представителката на „Отец Паисий“ Весела Маринова. Президентът на клуба по тенис на маса, главен организатор на проявата, Кирил Москов пък си хареса рисунката на Маргарита Клинкова от „Митр. Авкс. Велешки“.
„Бяхме приятно изненадани от интересните рисунки и от проявеното творчество на техните автори“, заяви художникът и председател на журито Иван Шуманов. Негови колеги в журито бяха дизайнерът Иван Недялков, младши експерт „Образование“ в Общината Петя Ахчийска и журналистите Анна Манова и Делян Василев.
„Благодаря за споделения ентусиазъм от участниците и в двете прояви. Какво по-добро нещо от това спортът и творчеството, физическото и духовното здраве да вървят ръка за ръка“, коментира К. Москов.
„Спортът е изкуство, а в изкуството пак има съревнование, защото всеки се стреми да покаже по най-добрия начин това, което чувства“, заяви зам.-кметът Васил Сайменов. Впечатлен от рисунките, той препоръча на участниците да изпратят свои творби за участие в конкурса за националната награда „Захарий Зограф“, в раздела за млади художници.
Общо 118 ученици от пет самоковски училища и от ОУ „Димчо Дебелянов“ в Говедарци участваха в конкурса. Наградените творби ще бъдат изложени в сградата на Общината.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*