12-годишните баскетболисти се класираха за републиканските финали

Баскетболната школа на „Рилски спортист“ продължава да доказва, че е една от най-добрите в страната, след като момичетата и момчетата до 12-годишна възраст на клуба си проправиха път към републиканските финали.
Момчетата спечелиха квалификационния турнир в залата на СУ „Васил Левски“ в Пловдив на 27 и 28 април. Младите ни надежди надиграха в най-важния сблъсък столичния „Левски“ с 83:73, а впоследствие се наложиха с лекота над домакина „Академик“ със 111:37 и над „Тунджа“ (Ямбол) със 109:29.
Място на финалите от другите квалификационни турнири си осигуриха още софийските „БУБА Баскетбол“ и „Шампион 2006“, както и „Балкан“ (Ботевград), „Берое“ (Стара Загора), „Доростол“ (Силистра), „Дунав“ (Русе) и „Черно море“ (Варна).
12-годишните ни момичета пък се класираха за финалната осмица на държавното първенство, след като спечелиха домашния квалификационен турнир в зала „Самоков“ на 30 април и 1 май. Баскетболистките ни постигнаха изразителни победи над НСА с 88:17, над „Асеновец 2005“ (Асеновград) с 95:26 и над „Черноморец“ (Бургас) със 70:27, а в решителната за първото място среща надделяха над столичния „Славия“ с 69:53.
Именно тези два състава си гарантираха място в топ 8 от надпреварата в града ни, а от останалите квалификационни потоци за финалите се класираха още столичните „Септември“ и „Шампион 2006“, „Доростол“ (Силистра), „Дунав“ (Русе), „Светкавица“ (Търговище) и „Тунджа“ (Ямбол).
Сега остава БФБ да определи къде и кога ще се състоят републиканските финали.

Можете да харесате