Новини, Образование, Политика

12 ученика станаха мениджъри за един ден

10 декември бе вълнуващ ден за 12 ученика от средните училища в града ни. В този ден се осъществи ежегодната инициатива „Мениджър за един ден”.
В сградата на Общината младежите бяха посрещнати от заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, секретаря Ангелина Вангелова, директорите на дирекции инж. Евелина Перфанова, Сия Шехтанова, инж. Бранимира Бодурова.
Главен експерт „Връзки с обществеността” Веска Тодорова поздрави учениците от името на кмета Владимир Георгиев за интересната инициатива и представи ръководителите на общинската администрация.
Стойчев, Сайменов и Вангелова също приветстваха младежите и им пожелаха успешна работа. Г-н Стойчев ги запозна със задачите на всички дирекции и обясни, че те се допълват взаимно. Той и увери „мениджърите”, че имат какво да видят и какво да питат навсякъде из службите в Общината.
Според желанията си учениците се разпределиха в различни общински служби. Те се интересуваха преди всичко от туристическата дейност, от организацията на работа на общинската администрация, от дейността по европейски проекти.
Реши се на ротационен принцип всички да минат през различните дирекции, за да добият представа за същността на работата на отделните служби.
Г-жа Вангелова изрази увереност, че след време, когато завършат образованието си, някои от присъстващите ще „освежат” общинската администрация.
Денят премина с интересни срещи и разговори за задачите на Общината и бе полезен и за младежите, и за служителите.

Евгения Попова

Leave a Reply