Новини, Спорт, Футбол

1:3 в Хаджидимово ни засили към дъното

Стадионът в Хаджидимово

Нелепа загуба с 1:3 при гостуването си на “Места” в четвъртък, на 2 октомври, допуснаха футболистите на “Рилски спортист”. Двубоят от 8-ия кръг на Югозападната “В” група бе изтеглен ден по-рано заради предстоящите парламентарни избори в неделя.
Почетното попадение за самоковци реализира халфът Васил Киров в 57-ата минута при резултат 0:2. За загубата определено натежаха контузиите на десния бек Венцислав Димитров и на стожера в защитата ни Росен Пътников. Двамата бяха заменени принудително от Георги Груев и от Красимир Вардаров.
Тимът ни имаше възможност дори да спечели срещата, но няколко пропуска и две подминати от съдията нарушения в наказателното поле на домакините доведоха до загубата.
“Ще съжаляваме за това поражение, със сигурност ще ни натежи в хода на първенството. Вината трябва да търсим първо у нас, но мога да кажа, че и реферът не бе убедителен. Позволи на играчите на “Места” да му се качат на главата, не отсъди чиста дузпа в наша полза, а и допусна много груба игра от страна на Хаджидимово”, разочарован бе след края на срещата председателят на “Р. спортист” Николай Вуков.
В следващия кръг – на 12 октомври, неделя, самоковци приемат на ст. „Искър” от 16 ч. “Беласица” /Петрич/.

Leave a Reply