Други, Здраве, Новини, Спорт

13 групи за здраве се изявиха в зала „Самоков”

Дойде и времето Самоков да бъде домакини на една традиционна и популярна изява. Над 15 години вече прегледите на групите за здраве показват, че за възрастните хора животът не свършва след пенсионирането. Спортът е здраве и начин на живот за всички тези стотици мъже и жени от спортни клубове из цяла България.
На 29 май нашите дами от клуб „Аполон” посрещнаха в зала „Самоков” представителите на 12 спортни клуба от Южна България – от Велинград, София /„Младост”, „Изток”, „Люлин”, „Красно село” и „Симеоново”/, Казанлък, Сандански /„Спартак” и „Здраве”/, Стара Загора и Дупница, откъдето бе и най-многобройната група.
В началото всички неостаряващи спортисти се построиха, а играха най-младите. Знамето и химнът повдигнаха още повече самочувствието на жените и мъжете, участници в този зонов преглед.
Почетни гости бяха Нели Ковачева и Вили Минкова от Българска асоциация „Спорт за всички”, както и главната редакторка на в. „Втора младост” Лили Рашева. „Гордеем се с тези хора, които в надпревара с годините се занимават активно със спорт”, изтъкна в приветствието си кметът Владимир Георгиев.
Прегледът бе открит от участничките в клуб „Аполон” с ръководител Ваня Димитрачкова. Те играха своя танц с помпони и гълъби. На фона на песента „Вода” на Елица и Стунджи се представиха „Бели рози” от Казанлък. С композиция „Слънце” много добре се справиха представителите на столичния район „Изток”. От Велинград играха със знаменца и рози. Старозагорци пък водеха и акордеонист и под звуците на „Край Босфора” представиха своя танц. Двата спортни клуба от Сандански бяха с различни екипи и композиции. Много приятно изненадаха присъстващите спортистите от Дупница, които на фона на песента „Рожден ден” на Мая Нешкова предложиха истинска торта и вино за наздравица. Останалите клубове също се представиха достойно.
Домакините бяха приготвили грамоти, плакети и подаръци за всеки отбор. Плакети от асоциация „Спорт за всички” пък получиха кметът Георгиев и управителят на залата Красимир Димитров.
След спортната изява гостите разгледаха някои забележителности на Самоков и района. Най-доволни като че ли останаха представителите на „Изток” /София/, които бяха възхитени от обстановката и посрещането в Сарафската къща.
Стана истински празник, който оставя следи в сърцата на тези неподдаващи се на старостта мъже и жени. Всички си обещаха и нови подобни хубави срещи.

Димитрина Божилова

Leave a Reply