Други, Новини, Спорт

130 байкъри от 7 държави ще се състезават в Боровец

Общо 130 планински колоездачи от 7 държави застават на старта на най-голямото състезание по планинско колоездене за годината Borovets Bike Open 2017. Надпреварата е на 23 и 24 септември, събота и неделя, в Боровец, а организаторите от „Бороспорт“ и „Боровец байк парк” очакват сериозен интерес от публиката.
В събота са стартовете от четвъртия кръг от българските даунхил серии и петият финален кръг от родните детски серии. В неделя е международното състезание от клас 1, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI).
Заявки за участие са подали представители на Великобритания, Франция, Македония, Румъния, Гърция, Турция и България. Британците пристигат с отбор от 10 състезатели, които участват редовно в стартове за Световната купа. В курорта ни ще дойде и Роб Смит (Англия), който спечели Borovets Bike Open през 2013 г.
България ще бъде представена от най-добрите си състезатели. При жените безспорен фаворит за първото място в спускането е самоковската надежда Виктория Гончева. При мъжете и юношите ще видим националните шампиони Стивиан Гатев и Йордан Анчев.
Освен за медали и точки за ранглистата на Международния колоездачен съюз, първите осем в UCI категорията ще се борят и за награден фонд от 1413 евро.
В събота от 11.30 ч. са финалите за деца. Квалификациите са на следващия ден от 11.30 ч. а финалът е от 15 ч. По програма награждаването е от 17.30 ч.
Повече информация за състезанието може да се намери на страниците borovets-bg.com и bikepark.borovets-bg.com.

Leave a Reply