137 байкъри се пуснаха на традиционното планинско колоездене в Боровец

Общо 137 родни и европейски състезатели участваха в най-авторитетното състезание по планинско колоездене у нас – Borovets Open Cup 2013. В продължение на 3 дни участниците даваха най-доброто от себе си, показвайки завидна класа и умения.
В най-квалитетния клас – UCI 1, победата извоюва англичанинът Роб Смит. Почетната стълбичка оформиха неговите сънародници Алекс Бонд и Грегъри Брънейдж.
Най-добре от българските участници тук се представи Росен Ковачев, който пресече финала със 7-о време.
„Щастлив съм от първото място, въпреки че наистина ми беше много трудно. С радост бих дошъл отново в България, защото за мен Боровец е едно от най-прекрасните места за каране на колело. Въпреки дъжда, организацията беше отлична и ще споделя моите впечатления на приятелите си в Англия, а и в цяла Европа”, грееше от щастие след награждаването Смит.
Отлична оценка за организацията даде и комисарят на Международната федерация по колоездене Дразен Оресцанин. Хърватинът определи трасето в Боровец като едно от най-добрите в Европа и бе категоричен, че курортът може да приеме кръг от Световната купа, дори и да бъде успешен домакин на световно първенство.
Над 2000 почитатели на екстремния спорт проследиха с интерес финалите в полите на Рила, а самото състезание премина без сериозни инциденти въпреки падналия дъжд в последните часове. Участваха байкъри от Англия, Испания, Италия, Франция, Румъния, Украйна и България.
Победителите в отделните категории получиха от спонсорите предметни награди и грамоти, а логично най-много аплодисменти отнесоха българските байкъри.

Победителите:
Women 15+
1. Ани Томева /СК “Свободно измерение”/
2. Ева Димитрова /”Чета”/
3. Катерина Бир
Hard Tail (HT)
1. Траян Танев /”Зарата”/
2. Димитър Мънев
3. Иван Радев /”Свободно измерение”/
Ветерани
1. Добри Добрев /Champion Racing Team/
2. Даниел Димитреску /Troy Lee Designs/
3. Пол Тоска
15+ /Junior/
1. Павел Георгиев /Underground Riders/
2. Мартин Вoйнов
3. Симеон Вълков /СК “Боровец”/
Men Open 17+ :
1. Янису Раду /Cheile Gradistei/
2. Димитър Гайдов /True Riders/
3. Христо Тодоров /True Riders/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*