Новини, Образование

14 учителки се впуснаха в осмомартенско рали

Лошите атмосферни условия не попречиха в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” на 6 март да се състои авторали с участието на учителки от учебното заведение.
Докато миналата година в подобна изява са взели участие 7 преподавателки, тази година желаещите бяха двойно повече – 14.
Състезанието откри директорът Христоско Чамов, който малко по-късно и пръв премина по очертаното трасе в двора на училището като своеобразен форлойфер. Председател на журито бе началникът на КАТ-Самоков Георги Елин, а редът на участничките бе определен чрез жребий.
Всички състезателки успешно преминаха по маршрута, съпроводени от непрекъснатите радостни скандирания на учениците, масово подкрепящи любимите си учителки.
С най-добро време на първо място се класира Данаила Колева. Втора се нареди Йорданка Балабанова, а трета – Елина Даганова. Те заслужиха и купи, връчени им от г-н Елин.
Останалите състезателки – Даниела Трохарова, Даниела Георгиева, Ирина Бонева, Мария Мишева, Мариана Гълъбова, Теменужка Стоянова, Ирина Найденова, Евелина Таинова, Катя Кирова, Катя Донева и Бойка Михайлова, пък получиха грамоти и цветя, връчени им от наскоро пострадалата на пешеходна пътека петокласничка Яна Георгиева и от директора Чамов.
Стана вълнуващ празник и за учители, и за ученици, който дълго ще се помни заради емоциите и заради желанието да се демонстрира майсторство в управлението на автомобила. По всичко личи, че училищното осмомартенско рали се превръща в традиция.

Евгения Попова

Leave a Reply