Новини, Шарен свят

14 фирми кандидатстват за ремонта на ОПУ „Неофит Рилски”

Цели 14 фирми са подали документи за участие в обществената поръчка по проекта за енергийна ефективност на Основното професионално училище „Неофит Рилски” /бившето УТР и СПТУМ „Христо Смирненски”/. Формуляри първоначално са закупили пък 38 фирми. 24 от тях явно са се отказали от надпреварата, но, както се вижда, не малко от тях продължават борбата.
Предвижда се избраният след процедурата изпълнител да подмени дограмата, да изолира топлинно фасадата и покрива на сградата, както и да ремонтира отоплителната й система.
Сградата е едно от най-големите и с интересна архитектура здания в града ни, но сегашното й незадоволително състояние налага извършването по същество на основен ремонт.
Стойността на проекта е 1 160 368 лв. с ДДС. Основната част от средствата осигурява Националният доверителен екофонд. С 15 % от необходимите финанси участва и Общината.
Планираните по проекта дейности трябва да бъдат извършени през настоящия строителен сезон, за да може училището да посрещне наесен новата учебна година напълно обновено.
Комисия с председател инж. Евелина Перфанова, директор на дирекция „Териториално-селищно устройство и европейски програми” в Общината, разглежда фирмената документация. В комисията участват и външни експерти от Националния доверителен екофонд. Предстои да се обсъдят офертите на фирмите и техническите им възможности. След това с одобрения изпълнител ще бъде сключен договор.

Leave a Reply