144 души бяха подпомогнати с храни

Общо 144 жители на общината получиха тези дни  пакети с храни от първа необходимост. Пакетите бяха подготвени от Българския червен кръст. Раздаването на по-голямата част от тях стана с активното участие на доброволците към Общината – Захари Велчев, Венцислав Попов, Димитър Велчев, Любослав Стефанов, Радослав Попов. Със собствените си автомобили те посетиха съответните домащни адреси и доставиха храната на крайно нуждаещи се граждани на Самоков.
Кметът Владимир Георгиев им връчи карти за доброволци и им благодари за съдействието и отзивчивостта. Във време на извънредно положение е прекрасно, че има хора, които отделят време, сили и средства, за да помагат на другите.
Доставката на помощите за нуждаещите се по селата е организирана от Домашния социален патронаж със съдействието на кметовете на населените места.
Пакетите с тегло около 30 кг съдържат брашно, олио, ориз, спагети, консерви и др. Осигурени са от Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се. Двойна е цената на помощта, която получават възрастни хора в условията на извънредно положение и в навечерието на великденските празници.
При получаването на кашоните с храни на хората са раздавани и информационни материали с указания за предпазване от заразяване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*